Курячий салат по-китайськи: соковита курочка і хрусткі овочі всього за 10 хвилин
Сьогодні приготуємо смачний салат з курки і овочів в китайському стилі. Для подібних страв характерна швидка обжарка, коли овочі залишаються хрусткими всередині, і рум’яними зовні. Салат простий, але дуже смачний. Отже, на столі курячий салат по-китайськи. Час приготування: 10 хвилин.
Етапи приготування:
1. Підготувати все необхідне. Овочі очистити.
2. Моркву подрібнити тонкими брусочками, а ріпчаста цибуля – пелюстками. Нарізка повинна бути досить великою. Сковорідку брати простору, в ідеалі використовувати вок-сковороду. Розігріти, влити рослинне масло, викласти спочатку моркву, а через хвилину цибулю. Смажити на сильному вогні 2-3 хвилини, перемішуючи встряхивающими рухами. Перекласти на тарілку.
3. Помістити В сковороду брусочки курячого філе.
4. Тримати 5 хвилин. М’ясо повинно посвітліти, а рідина – випаруватися. Всипати нарізаний болгарський перець.
5. Обсмажити ще хвилину на максимальному нагріві. Повернути моркву і цибулю. Змішати. Влити соєвий соус, прогріти все разом, щоб деглазувати піджарку з дна і стінок сковорідки.
6. Додати насіння кунжуту, подрібнені часник і пір’я зеленої цибулі.
7. Перемішати і можна прибирати з плити. Курячий салат по-китайськи готовий. Подавати його краще як теплий салат, але і після охолодження блюдо теж дуже смачне.
Докладний список інгредієнтів:
- Куряче філе – 150 г
- Перець болгарський – 1 шт
- Морква – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Масло рослинне – 2 столові ложки
- Соус соєвий – 2 столові ложки
- Кунжут (насіння) – 1 чайна ложка
- Часник – 1 зуб
- Цибуля зелена – перо